Acabem el programa família-escola d’aquest curs amb una sessió vivencial d’un taller de ioga Tai Chi i relaxació. 

Com ja fa uns anys, el ioga és una pràctica habitual a la nostra escola que ens permet connectar amb el nostre interior i relaxar-nos per afrontar el dia amb una mirada més concentrada i carregats d’energia positiva.

Per participar-hi, només cal que us inscriviu al formulari i vingueu a l’escola el dia 8 de juny a les 17h amb una màrfega i, sobretot, amb moltíssimes ganes de compartir aquesta estona.

Us hi esperem famílies!

Taller de ioga-tai chi i relaxació

L’objectiu de la xerrada és compartir amb tots els pares i mares una sèrie de reflexions vinculades a la societat digital que vivim actualment, més concretament en la relació que es pot establir entre els nostres fills/es preadolescents i l’ús de les pantalles.

Aquest fet acostuma a ser un element de preocupació i sovint de conflicte en el nostre dia a dia a casa i a l’escola. Per aquest motiu, considerem que és positiu fer una petita aproximació que ajudi a entendre, a partir d’idees, d’experiències i de propostes, aquesta nova realitat que ha vingut per quedar-se. Al cap i a la fi, entendre les coses facilita la convivència.

La trobada tindrà un component dinàmic, positiu i pràctic que pugui servir d’ajuda i/o reflexió a les famílies que ho necessitin.

Us volem convidar a participar en aquesta xerrada per reflexionar sobre els límits i les normes en la tasca d’educar.

Us hi esperem!

Hem començat la setmana parlant del mur de la felicitat amb un munt de missatges positius entre tota la comunitat educativa. També hem fet sessions de ioga per connectar amb el nostre món interior i estar més relaxats, concentrats i feliços amb nosaltres mateixos. Per últim, els més grans de l’escola han anat passant per les diferents aules per fer una exposició oral i conèixer més sobre el tema.

Des de 2013, les Nacions Unides han celebrat el Dia Internacional de la Felicitat cam a reconeixement de l’important paper que juga la felicitat en la vida de les persones arreu del món.

A  l’escola, continuant amb la inclusió de l’educació emocional en el dia a dia dels alumnes, ens hem sumat a aquesta iniciativa realitzant tot un seguit d’activitats i contribuir en el nostre benestar emocional.

Després de fer un anàlisi dels resultats obtinguts en l’enquesta d’inici de curs que ens vau poder fer arribar, hem pogut observar els vostres interessos i preocupacions. Un d’ells és el de la comunicació positiva amb els nens i les nenes, tenint en compte les caraterístiques evolutives del desenvolupament dels infants.

El llenguatge, tant si es verbal com corporal, és essencial pel desenvolupament dels infants i com a base i globalitzador de tots els seus aprenentatges. Per això, cal establir unes relacions afectives positives, guiant i encoratjant els infants en tots els seus progressos que realitzen en el domini de la seva autonomia, construcció del seu autoconcepte i la seva autoestima. Tota la comunitat educativa s’uneix per fomentar relacions positives basades en l’adquisició de comportaments socials que facilitin la integració i la comunicació positiva i respectuosa amb l’entorn.

Vetllar per uns valors que siguin model i referent pel desenvolupament positiu dels infants, compartits en comunitat per fomentar la cultura de pau, és un dels eixos principals del nostre projecte educatiu.

Us volem convidar a participar en aquest punt de trobada per intercanviar opinions, conversar i reflexionar sobre models i experiències comunicatives que afavoreixen les relacions positives.

Us hi esperem!