TITLE

DESCRIPTION

Investigar de forma natural i espontània és propi de l’ésser humà, així aprenem moltes coses que ens són fonamentals per viure i adaptar-nos a l’entorn. La nostra proposta es defineix per la defensa i potenciació d’aquest esperit investigador que tenen tots els nens i nenes, els nois i les noies i , en aquesta línia, promovem la recerca i la innovació, perquè esdevinguin trets característics de la nostra escola.

Per conèixer, descobrir i aprendre junts, celebrem cada curs el dia de la ciència promogut pel Departament d’Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació amb l’objectiu fonamental de despertar i potenciar l’interès  vers la ciència i la tecnologia.

Despertar en el nostre alumnat el desig d’investigar i fer-los conscients de la necessitat de la recerca com a eina transformadora i enriquidora.

Proporcionar situacions estimulants.

Introduir elements que provoquin la sorpresa, el desconcert
o el repte que ajudin a fomentar la recerca.

Promoure el treball que s’està portant a terme en les diferents etapes educatives de l’escola en l’àmbit de l’observació, la recerca i l’experimentació.

Potenciar, coordinar i difondre activitats de recerca en educació infantil, primària i secundària tot afavorint un marc on es poden mostrar els treballs d’investigació.

El nostre primer repte com a equip impulsor de STEAM: construir una cadira.

Amb la finalitat d’incentivar la motivació i l’aprenentatge, hem començat a dissenyar tot una sèrie de reptes per anar elaborant al llarg de l’any.

Aquest any ha estat la construcció d’una cadira amb només cartrons i una sola cinta adhesiva. Hauran estat capaços de superar el repte? Ha pogut suportar el pes d’una persona adulta?

Aquí teniu la prova, són uns autèntics i unes autèntiques artistes!

El projecte Reacciona és una proposta pedagògica que vol incidir en l’alumnat d’educació secundària amb l’objectiu d’impulsar una ciutadania crítica sensibilitzant sobre la cooperació, la solidaritat, els drets humans i al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

En aquesta edició hi han participat grups-classe dels 9 centres educatius de secundària de Vilafranca, tant públics com privats, i les diferents entitats i ONG que treballen activament en el municipi.

Jaume Farga, ha estat l’encarregat del taller de cinema i del projecte Reacciona, un projecte que ha posat en contacte els alumnes amb les ONG de la vila i amb el món audiovisual.