Ens encanten les nostres tradicions! 22-23

Les nostres tradicions són la nostra identitat.

Les tradicions i les festes entren a l’escola, formen part de la nostra cultura. Ens ajuden a situar-nos en el pas del temps, en esdeveniments que passen al nostre poble . Ens ajuden a conèixer-nos i a intercanviar diferents maneres de celebrar un mateix esdeveniment…

Les celebracions de les festes tradicionals són un dels elements molt importants del nostre centre i al llarg de l’any sovintegen el nostre calendari. A través de les festes treballem valors i coneixem les tradicions culturals. Són uns moments especials per fer comunitat educativa i compartir amb les famílies.

El Festival de final de curs és un dels moments més esperats de l’any que ens agrada celebrar amb tota la comunitat educativa. Riures, ganes, nervis, emoció, retrobaments… És la nostra manera d’acomiadar un gran curs amb VOSALTRES! Els nens i les nenes de l’escola es preparen una coreografia i són uns autèntics protagonistes!

També volem agrair la gran tasca que realitza l’AMPA de la nostra escola organitzant el sopar d’acomiadament i d’unió de tots nosaltres. Sempre ens ha donat un cop de mà per poder seguir creixent junts, GRÀCIES!

JUNTS SUMEM MÉS!

Arriba un dels dies marcats amb vermell al nostre calendari per a la nostra escola, SANT JORDI. El dia 23 d’abril celebrem la Diada de Sant Jordi que sempre és especial pel centre i per la comunitat educativa. La fira del llibre i el dia de les roses són símbols de la cultura i de l’amor i, aquest dia, és una de les festes populars de la nostra societat.

Escenifiquem l’escena de Sant Jordi, fem una sortida a veure els carrers plens de paradetes amb llibres i roses, cantem cançons, deixem la creativitat que flueixi i, sobretot, organitzem activitats relacionades amb el foment de la cultura i la lectura. També fem els Jocs Florals que consisteix en un concurs de prosa, poesia i artístic amb premis i creant expressions amb molta riquesa. Per acabar, ens reunim per veure el gran espectacle sorpresa de l’any amb la llegenda de Sant Jordi modificada pel nostre professorat que acaba convertint-se en un moment molt dolç i únic entre la comunitat educativa.

Les CANDELA són unes polseres de colors que elaborem cada curs en solidaritat amb els infants oncològics de l’Hospital Sant Joan de Déu. Amb el treball de tots les CANDELA han assolit un èxit que ha traspassat l’Hospital i que suma recursos per avançar en el coneixement d’aquesta malaltia.

Estem units amb l’empremta social i, per això, cada any realitzem un taller de Candeles amb la participació de tota la comunitat educativa. Aquest curs hem realitzat una cançó molt bonica amb l’objectiu de seguir creixent i col·laborant amb aquesta gran causa!

També volem agrair la gran tasca que realitza l’AMPA de la nostra escola que ens ha donat un cop de mà per poder seguir creixent en aquest projecte i sempre està al peu del canó.

Aquest divendres 21 d’abril podeu col·laborar amb nosaltres. A les hores d’entrada i de sortida de l’horari escolar podreu adquirir les polseres candela (9h, 13h, 15h i 17h). També estarem a la Rambla de Sant Francesc el diumenge 23 d’abril durant tot el dia. Seguim recolzant aquests projectes  i així continuar investigant amb el càncer infantil.

JUNTS SUMEM MÉS!

Torna el Carnaval, torna l’alegria. Com cada curs, la nostra escola viu aquesta festa amb molta alegria i disbauxa. Aquest curs s’ha decidit que la temàtica seria els contes tradicionals amb la qual cosa cada classe ha decidit quin volia representar. El rei Carnestoltes ens ha fet arribar les consignes i anunciant la seva arribada per acabar amb una gran festa fent una rua pel centre de la nostra vil·la.

El dia 30 de gener, aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, commemorem el DENIP (Dia Escolar de la No-violència I la PAU). Aquesta data és molt assenyalada al nostre calendari escolar per recordar aquells valors inherents a la PAU i recordar que en el nostre projecte és una educació permanent del dia a dia.

Hem llegit un manifest, hem presentat els nostres desitjos i hem cantat i ballat amb entusiasme i esperança per aconseguir un món millor.

“Nosaltres hem de ser el canvi que necessita el món” – Mahatma Gandhi.

Aquest any anirà destinat els beneficis a Càritas per seguir ajudant als més necessitats. A més a més, volem donar les gràcies a la pastisseria Rius i a l’Espai Xocolata Simón Coll per fer possible el pa amb xocolata a tot l’alumnat.

Com cada any, la nostra escola organitza el Festival de Nadal. Aquest curs s’ha decidit que la temàtica seria l’amor per tornar a recuperar els somriures, les abraçades, les mostres d’afecte i les ganes de reunir-nos tots JUNTS!

Mireu quins i quines artistes tenim! El Nadal ens sorprén, el Nadal ens fa vibrar, el Nadal és màgia!

“Ara és temps de viure, per això fes que en el teu cor sempre sigui Nadal. Tinc una sensació que escalfa el meu cor. Ara que et veig, somriure al meu costat.”

L’escola Sant Josep us desitja unes bones festes de Nadal i millor entrada d’any nou 2023! Us esperem amb la mateixa il·lusió com la màgia d’aquestes festes!

El 22 de novembre se celebra el Dia de la Música en honor a Santa Cecília, la seva patrona. Històricament, al 1594 va ser anomenada Patrona de la Música pel Papa Gregori XIII i, per tant, aquesta festivitat se celebra en el dia del seu naixement.

Com cada any, la nostra escola ho aprofitem per organitzar una sèrie de concerts per connectar amb el projecte +Música i així veure el progrés i les aptituds dels nostres alumnes amb els instruments.

Maria Ràfols i Bruna, una vida dedicada a la caritat.

Com cada any i ja és una tradició dins del nostre centre, celebrem l’aniversari de la nostra fundadora de l’escola, la Maria Ràfols. Una dona lluitadora que va destinar gran part de la seva vida a millorar la societat i en el món de l’educació.

És una data marcada al nostre calendari amb vermell. Anem a la casa on vivia al Molí d’en Rovira, fem activitats esportives i culturals, ens preparem per fer una sortida de cohesió de centre amb les diferents etapes i acabem amb una xocolatada per a tots i totes.

GRÀCIES Maria Ràfols, t’estimem!

Tots Sants és la festa més important de la tardor i la castanyada és un dels costums més característics d’aquesta festa.

A l’escola arriba la castanyera: una dona vella, vestida amb roba pobre d’abric i amb un mocador al cap i els petits s’ho passen d’allò més bé. Les castanyes ben torrades, els moniatos, els panellets i tots els altres fruits de tardor són  regals que ens ofereix la natura just abans que arribi l’hivern. Halloween, una festa pròpia dels països de parla anglesa, fa uns anys que s’ha anat introduint a casa nostra i  aprofitem per treballar la llengua anglesa al voltant de les persones que es disfressen d’espectres o d’esquelets i guarneixen carbasses.

Tota l’escola viu la festa!

La verema entra  a l’escola per fomentar la interacció dels infants amb l’entorn, a partir de l’exploració sensorial, de l’experimentació i la manipulació amb la finalitat d’ estimular la seva curiositat amb activitats vivencials.

Un projecte interdisciplinari on es vincula el nostre entorn més immediat la vinya, el raïm i la verema amb el treball a les aules de les etapes d’infantil i de primària.

La nostra Festa Major, una celebració més que tradicional.

A l’escola celebrem la més típica i desitjada amb la intenció d’acostar el patrimoni cultural i tradicional de la Festa Major de Vilafranca del Penedès als ciutadans més petits: els infants.

Per a nosaltres és un moment molt bonic per rememorar des dels més petits i les més petites fins als grans. Ballen els balls tradicionals amb la vestimenta i les peces, amb la seva música i amb germanor entre tots i totes.