A l’escola disposem de la biblioteca des del curs 2000/2001, any que s’inaugura.

A partir del curs 2022-2023 ens vàrem plantejar un canvi i vam decidir fer un pas endavant. Volíem crear un nou espai d’aprenentatge per incentivar el gust per la lectura i dinamitzar l’ús de la biblioteca, amb la implicació dels alumnes, el professorat i les famílies. Desitgem crear un model de biblioteca que estigui vinculada i compromesa en el desenvolupament del currículum de les diferents àrees.

Durant el curs 2023-2024 es va fer una esporga general de la biblioteca, ja que hi havia llibres molt antics i en mal estat. Aquests llibres es van guardar per fer un taller d’educació emocional. També es va reorganitzar l’espai pintant la biblioteca i ambientant-la per tal d’aconseguir un espai acollidor i atractiu per tothom.

Durant aquest curs 24-25 volem renovar les biblioteques d’aula des de I3 fins a 6è de Primària. Volem adquirir nous contes i llibres, dinamitzar l’ús de la biblioteca i la descoberta dels llibres ampliant els espais i les activitats com ‘Explica’m un conte’, lectura en família, el llibre de la setmana, voluntaris de bibilioteca, padrins lectors, recomanacions de lectures i fer alguna activitat per conèixer a les mascotes de la biblioteca, en Llibri i la Biba, (noms que va triar l’alumnat de l’escola). També volem crear un espai al web de l’escola dedicat a la biblioteca, per informar-vos de les diferents activitats que hi fem, recomanacions de llibres per les diferents edats, entre d’altres.

Ja fa uns dies que un grup de famílies estan acabant de decorar la biblioteca fent un arbre magnífic, fet amb materials reciclats i, sobretot, de treball en equip, de col·laboració i ajuda mútua.

És l’arbre de les lletres, de les històries, de les emocions, de les grans idees, de la calma, del silenci, dels somriures… un arbre fantàstic per tal de fer somiar a totes les persones, grans i petites, quan entrin a la biblioteca.