Ens encanten les nostres tradicions!

Les nostres tradicions són la nostra identitat.

Les tradicions i les festes entren a l’escola, formen part de la nostra cultura. Ens ajuden a situar-nos en el pas del temps, en esdeveniments que passen al nostre poble . Ens ajuden a conèixer-nos i a intercanviar diferents maneres de celebrar un mateix esdeveniment…

Les celebracions de les festes tradicionals són un dels elements molt importants del nostre centre i al llarg de l’any sovintegen el nostre calendari. A través de les festes treballem valors i coneixem les tradicions culturals. Són uns moments especials per fer comunitat educativa i compartir amb les famílies.

El 22 de novembre se celebra el Dia de la Música en honor a Santa Cecília, la seva patrona. Històricament, al 1594 va ser anomenada Patrona de la Música pel Papa Gregori XIII i, per tant, aquesta festivitat se celebra en el dia del seu naixement.

Com cada any, la nostra escola ho aprofitem per organitzar una sèrie de concerts per connectar amb el projecte +Música i així veure el progrés i les aptituds dels nostres alumnes amb els instruments.

Maria Ràfols i Bruna, una vida dedicada a la caritat.

Com cada any i ja és una tradició dins del nostre centre, celebrem l’aniversari de la nostra fundadora de l’escola, la Maria Ràfols. Una dona lluitadora que va destinar gran part de la seva vida a millorar la societat i en el món de l’educació.

És una data marcada al nostre calendari amb vermell. Anem a la casa on vivia al Molí d’en Rovira, fem activitats esportives i culturals, ens preparem per fer una sortida de cohesió de centre amb les diferents etapes i acabem amb una xocolatada per a tots i totes.

GRÀCIES Maria Ràfols, t’estimem!

Tots Sants és la festa més important de la tardor i la castanyada és un dels costums més característics d’aquesta festa.

A l’escola arriba la castanyera: una dona vella, vestida amb roba pobre d’abric i amb un mocador al cap i els petits s’ho passen d’allò més bé. Les castanyes ben torrades, els moniatos, els panellets i tots els altres fruits de tardor són  regals que ens ofereix la natura just abans que arribi l’hivern. Halloween, una festa pròpia dels països de parla anglesa, fa uns anys que s’ha anat introduint a casa nostra i  aprofitem per treballar la llengua anglesa al voltant de les persones que es disfressen d’espectres o d’esquelets i guarneixen carbasses.

Tota l’escola viu la festa!

La verema entra  a l’escola per fomentar la interacció dels infants amb l’entorn, a partir de l’exploració sensorial, de l’experimentació i la manipulació amb la finalitat d’ estimular la seva curiositat amb activitats vivencials.

Un projecte interdisciplinari on es vincula el nostre entorn més immediat la vinya, el raïm i la verema amb el treball a les aules de les etapes d’infantil i de primària.

La nostra Festa Major, una celebració més que tradicional.

A l’escola celebrem la més típica i desitjada amb la intenció d’acostar el patrimoni cultural i tradicional de la Festa Major de Vilafranca del Penedès als ciutadans més petits: els infants.

Per a nosaltres és un moment molt bonic per rememorar des dels més petits i les més petites fins als grans. Ballen els balls tradicionals amb la vestimenta i les peces, amb la seva música i amb germanor entre tots i totes.