TITLE

DESCRIPTION

El nostre objectiu es basa en integrar de forma habitual, en el context escolar de la vida quotidiana de l’alumnat, la alimentación saludable  i l’esport.

Dins d’aquest objectiu d’educació nutricional incloem l’estímul de vida activa i l’exercici físic, que formen part d’un estil de vida saludable.

L’educació  en aquesta àrea concreta de la salut i la nutrició, ens exigeix permanència al llarg del temps  i adaptació a les circunstàncies i característiques de cada grup, amb un reforç constant que mobilitzi les seves actituds i conductes en la direcció correcta.

Participem en el programa pilot  INFADIMED (Programa Pilot per a la Infància I dieta Mediterrània: educació Nutricional a l’Escola), dirigit pel nutricionista Jordi Fernández, de l’Equip Pediàtric de l’Alt Penedès, amb la col.laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Es tracta d’una iniciativa que fa referència a l’estudi i a la divulgació de la dieta mediterrània en el marc d’un programa desenvolupat per especialistes on el nostre alumnat descobreix l’origen dels aliments i aprèn a situar els aliments en la piràmide alimentària

L’objectiu principal d’aquest programa és estudiar la influència de l’educació en els hàbits nutricionals del nostre alumnat.

Les sessions per alumnes són molt enriquidores ja que la metodologia emprada sol començar amb un vídeo lúdic i informatiu on el fil conductor és la dieta mediterrània per fomentar els bons hàbits i  reflexionar sobre la importància d’alimentar-se correctament.  

Aquest programa, juntament amb el dia de la fruita, afavoreix a generalitzar els bons hàbits i coneixements sobre l’alimentació saludable.

Des de l’escola volem aconseguir que tots els nens i nenes trobin el gust per a l’activitat física i l’esport i entenguin la importància de l’exercici físic com a millora de la qualitat de vida.

Potenciem la vessant formativa de la pràctica esportiva per la gran capacitat de transmetre actituds i valors fonamentals:

– participació i treball en equip;

– autoconfiança i coneixement de l’altre;

– equilibri i esforç;

– solidaritat, tolerància, responsabilitat i  igualtat.

Segons Salvador Cardús, prestigiós sociòleg del nostre temps, afirma que «l’esport, en definitiva, és on la passió porta al plaer, la disciplina a l’habilitat, la norma al joc, la constància al saber, la paciència al domini del temps, la temprança a la fortalesa. Vet aquí la força educativa de l’esport».

Des de l’escola organitzem moltes i variades activitats esportives pensant en la diversitat i en fer conèixer a l’alumnat diferents alternatives.

– Cros Sant Josep

– Divulgació dels diferents crossos que s’organitzen a la Vila i a l’entorn

– Activitats de tenis dirigides per BTT

– Participació a les Jornades esportives promogudes pel Consell Esportiu de l’Alt Penedès (Ed. Primària i ESO)

– Jornada esportiva per l’alumnat d’Educació Infantil organitzada pel l’alumnat de 4t d’ESO

– Participació al JOVERD (Concurs casteller per a centres educactius)

– Activitats extraescolars: Multiesports, futbol i dansa

– Participació al JESPE (Jocs Esportius Escolars de l’Alt Penedès)

– Jornada d’esports nàutics amb l’alumnat de 1r i 2n d’ESO

SOM NOTÍCIA

Programa NUTRICIÓ i SALUT @SantJosepVila

Fa cinc anys que es va iniciar a Vilafranca el programa Infadimed, Infància i Dieta Mediterrània, promogut per l’equip de pediatria de l’Alt Penedès-Garraf amb la voluntat d’introduir la dieta mediterrània a les escoles.