M’agrada la tardor
perquè els arbres es despullen
m’agrada la tardor
virondeta virondó

A la nostra escola la celebració de les festes tradicionals i populars són habituals. Amb aquesta pràctica  mantenim i  fem conèixer tradicions i costums.

Tots Sants, que es celebra des de fa més de mil anys, és la festa més important de la tardor i la castanyada és un dels costums més característics d’aquesta festa.

A l’escola arriba la castanyera: una dona vella, vestida amb roba pobre d’abric i amb un mocador al cap i els petits s’ho passen d’allò més bé.

Halloween  es celebra la nit del 31 d’octubre a l’1 de novembre i és d’origen celta; es va importar a Estat Units cap al 1850 amb l’arribada dels emigrants irlandesos.

Tant la Castanyada com Halloween són festes o ritus per recordar els morts, es celebren ja ben entrada la tardor, i totes dues festes tenen un origen antic.

 

Les castanyes ben torrades, els moniatos, els panellets i tots els altres fruits de tardor són  regals que ens ofereix la natura just abans que arribi l’hivern.

Halloween, una festa pròpia dels països de parla anglesa, fa uns anys que s’ha anat introduint a casa nostra i  aprofitem per treballar la llengua anglesa al voltant de les persones que es disfressen d’espectres o d’esquelets i guarneixen carbasses.