Ens agraden les nostres tradicions!

Les nostres tradicions són la nostra identitat.

Les tradicions i les festes entren a l’escola, formen part de la nostra cultura. Ens ajuden a situar-nos en el pas del temps, en esdeveniments que passen al nostre poble . Ens ajuden a conèixer-nos i a intercanviar diferents maneres de celebrar un mateix esdeveniment…

Les celebracions de les festes tradicionals són un dels elements molt importants del nostre centre i al llarg de l’any sovintegen el nostre calendari. A través de les festes treballem valors i coneixem les tradicions culturals. Són uns moments especials per fer comunitat educativa i compartir amb les famílies.

La verema entra  a l’escola per fomentar la interacció dels infants amb l’entorn, a partir de l’exploració sensorial, de l’experimentació i la manipulació amb la finalitat d’ estimular la seva curiositat amb activitats vivencials.

Un projecte interdisciplinari on es vincula el nostre entorn més immediat la vinya, el raïm i la verema amb el treball a les aules de les etapes d’infantil i de primària.

WhatsApp Image 2022-09-23 at 16.28.19
WhatsApp Image 2022-09-20 at 11.57.39

La nostra Festa Major, una celebració més que tradicional.

A l’escola celebrem la més típica i desitjada amb la intenció d’acostar el patrimoni cultural i tradicional de la Festa Major de Vilafranca del Penedès als ciutadans més petits: els infants.

Per a nosaltres és un moment molt bonic per rememorar des dels més petits i les més petites fins als grans. Ballen els balls tradicionals amb la vestimenta i les peces, amb la seva música i amb germanor entre tots i totes.

fm_vilafranca_0